Η Ιστορία & Οι Μαγικες Παραλίες
Των Συβότων

Tα Σύβοτα ή αλλιώς Μούρτος, είναι ένα παραθαλάσσιο τουριστικό κέντρο, σε περιοχή γεμάτη ελιές και θαυμάσιες παραλίες με ξεχωριστές ακρογιαλιές. Eπί τουρκοκρατίας το χωριό ονομαζόταν Μούρτος, όμως το 1959 από τη ναυμαχία των Συβότων που είχε γίνει το 433 π.Χ. πήρε το όνομα Σύβοτα.

Βρίσκεται μόνο 24χλμ. νότια της Ηγουμενίτσας, απέναντι από την Κέρκυρα. Οι φυσικές ομορφιές της περιοχής προσελκύουν και Έλληνες ξένους εκδρομείς, παρουσιάζοντας ιδιαίτερη αύξηση τα τελευταία χρόνια Τα Σύβοτα, με την Πλαταριά, Φασκομηλιά, Σκορπίνα, Αργυρότοπο και Πολυνέρι, αποτελούν το Δήμο Συβότων, με έδρα την Πλαταριά.

 

Tα Σύβοτα Θεσπρωτίας αγκαλιάζονται από την θάλασσα με το μοναδικό μπλε που φτιάχνει μια ειδυλλιακή εικόνα. Περιβάλλεται από τα νησάκια Άγιος Νικόλαος και Μαύρο Όρος και επίσης μπορείτε  να επισκεφθείτε πολλά αξιόλογα μέρη, με τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, και πολλές φυσικές ομορφιές όπως: Πάργα (30 min), Πέρδικα (15 min), Ηγουμενίτσα (15 min), Παξοί (30 min), Κέρκυρα, Ιωάννινα, Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Πρέβεζα, Αμβρακικό κλπ.

Παρακάτω ακολουθούν οι όμορφες παραλίες των Συβότων:

 

galliko-molos05

Γαλλικός

Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του χωριού. Η παραλία έχει άμμο και διαθέτει μαγαζί όπου μπορείτε να κάτσετε να απολαύσετε τον καφέ και να τσιμπήσετε και κάτι. Η θάλασσα είναι γενικά ζεστή.

zeri02

Ζέρη

Είναι αμέσως μετά τον Γαλλικό η παραλία έχει άμμο, τα νερά είναι ζεστά και έχετε την δυνατότητα να κάτσετε για φαγητό ή καφέ. Επίσης υπάρχουν και νεροτσουλήθρες για τους μικρούς και μεγάλους της παρέας.

img-20190901-163614-largejpg

ΔΕΗ

Απομακρυνόμαστε από το κέντρο του χωριού. Η παραλία έχει βοτσαλάκια και έχει αρκετή ηρεμία. Η θάλασσα είναι επίσης ζεστή και μπορείτε να απολαύσετε την θέα του Νησιού Αγ. Νικόλαος.

syvota_fagito_itravelling

Μπέλα Βράκα

Απίστευτη παραλία!!! Πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφτείτε. Η παραλία βρίσκεται στην ουσία στο νησάκι Μουρτεμένο. Περνάτε στο νησί διασχίζοντας την θάλασσα με τα πόδια όπου το νερό φτάνει μέχρι το γόνατο. Δεν θα βρείτε κάτι για φαγητό αλλά ούτε και κάποιο αναψυκτήριο γι αυτό πριν πάτε εφοδιασθείτε με τα απαραίτητα.

ionian-sivota-rent-car-bike-excursions-parga-mega-ammos-beach

Μέγα Άμμος

Είναι έξω από το χωριό με κατεύθυνση προς την Πέρδικα. Είναι η in παραλία των Συβότων με πολλά εστιατόρια cafe - bar. Η παραλία είναι οργανωμένη και τα νερά είναι δροσερά και έχει βότσαλα.

bg_h8C4mhUE5bUf4RRi

Μικρή Άμμος

Αμέσως μετά την Μέγα Άμμο είναι η Μικρή Αμμος στην οποία θα βρείτε και φαγητό και bar. Ειναι οργανωμένη.

77979588

Ζάβια

Η Ζάβια είναι εκτός χωριού με κατεύθυνση το χωριό πέρδικα. Η θάλασσα εκεί είναι αρκετά δροσερή. Είναι οργανωμένη. Θα βρείτε φαγητό - bar.

120305200

Μέγα Ντράφο

Φεύγοντας και από την Μικρή Άμμο με κατεύθυνση την Πέρδικα θα βρείτε την παραλία Μέγα Τράφο. Το αυτοκίνητο θα πρέπει να το αφήσετε στον δρόμο ψηλά. Η παραλία έχει άμμο και βότσαλα. Υπάρχει μια καντίνα που σας προσφέρει τα βασικά.

syvota

Πισίνα

Η ονομασία τα λέει όλα! Βρίσκεται στο νησί του Αγίου Νικολάου. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με βάρκα. Η θάλασσα είναι αρκετά δροσερή αλλά αυτά τα νερά θα σας μείνουν αξέχαστα!

145929450

Αγία Παρασκευή

Είναι μετά την παραλία Μέγα Τράφο και πρέπει να επισημάνω ότι ανήκει στο χωριό Πέρδικα. Η θάλασσα είναι ζεστή και έχει κάτι το εξωτικό. Υπάρχει ένα μικρό νησί το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την παραλία.